-
Gaminimo laikas30min
-
Porcijų skaičius4
-
Peržiūros
Turiu prisipažinti, kad salotas valgau gana retai. Turiu galvoje jei apie salotas kalbame kaip apie pagrindinį patiekalą, o ne garnyrą 😀 Tiek namuose, tiek kavinėse tikrai būna, kad pasvarstau galimybę valgyti salotas, bet dažniausiai šį pasirinkimą nurungia kiti galimi variantai.
Visgi, kai jau užsimanau salotų ir nusprendžiu, kad valgysiu būtent jas, pasistengiu, kad jos būtų įdomios ir sočios. Salotos su saldžiomis bulvėmis, burokėliais ir aštriu halumi sūriu – būtent tokios 😉
Ingredientai
Salotos su saldžiomis bulvėmis, burokėliais ir aštriu halumi sūriu
Žingsniai
Saldžias bulves nuskutame, supjaustome stambiais šiaudeliais, pabarstome prieskoniais ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 10-iai minučių pakepti.
Šalia bulvių arba ant atskiros skardos paberiame paprieskoniuotus avinžirnius ir taip pat apkepame orkaitėje.
Kol bulvės kepa į lėkštes sudedame salotų mišinio, taip pat šiaudeliais pjaustyto burokėlio.
Apkepus bulvėms ir avinžirniams dedame juos į lėkštes ant salotų.
Halumi sūrį apkepiname grilinėje arba keptuvėje ir dedame į kiekvieną lėkštę po 4 riekeles. Indelyje sumaišome alyvuogių aliejų, persilado prieskonius ir citrinos sultis, bei šiuo padažu apšlakstome salotas.
Skanaus!
Palikite apžvalgą